Marie Nørgaard Hansen
Pole Dancing


Litt fakta om meg; Jeg heter Marie N.Hansen,19 år gammel jente fra karmøy. Jeg Jobber og trives med yrket som ROV pilot (Lærling) inkl Pole dancing i fritiden. Denne bloggen er for det meste om Pole dancing og det som dukker opp.
 • Les mer 'om meg' her!
 • Annonser


  0

  Make pole. Not war  -Marie.N.H

  0

  Den perfekte musikken ?


  Det kan ofte være et lite problem å finne den rette sangen før mann begynner å trener.

  Q.Har du noen gode muiskk valg ?

  -Marie.N.H

  0

  øøhm. Kanskje trene begge sider ?  Et lite problem der ja... For å ungå det så øv på teknikkene med høyre og venstre hånd ;)

  -Marie.N.H

  0

  Ta bildet  Er du også slik på trening/hjemme og ber ei vennine/kjæreste å ta bilde av deg når du har lært nye triks ?

  Det er ofte lurt å ta bilde/ filme seg selv når mann trener for å se utviklingen av seg selv og se hva ting mann kan endre på f.eks holdning, pointe, en finger eller to, kanskje det trikset burde vært en annen plass i koegrafien osv.

  -Marie.N.H

  0

  ALLE kan pole dance!!!

  Sefølgelig kan alle Pole dance. Om du er overvektig, ung/eldre, mann/kvinne, om du ikke er så fleksibel, tørr ikke å prøve det ut. Eneste mann må gjør er å ta seg selv i nakke skinnet og PRØV. Ha det gøy og kom i form.

  Min mening er at jeg er litt overvektig og har ikke den fineste kroppen å se på, men her jeg er. Jeg står frem og viser meg selv om en pole dancer! 

  -Marie.N.H

  0

  ''Hva er poenget med pole dancing ?''


  -Marie.N.H

  0

  level 5

  Her er ekspert teknikkene som tar en god tid til å kunne. Så ikke ha forsort håp vist du ikke får dem til med en gang.

  Eros  Extended Butterfly   Koala  Remy   Rocket
    Straight Edge  Titanic   True Grip Handspring   Yogini 
  -Marie.N.H
  0

  Owie, Owie!

  Er vist ikkje så lurt å bruke et plaster på foten... Kanskje det er best å ha en hvile dag fra trening i stedenfor og evt. bruke bandsje eller en sokk med anti skli under.

  Q.Har du samme problem med brannsår/sår på foten ?

  -Marie.N.H

  0

  Level 4

  Her kommer det mere triks som kan utfordre din kunnskap. Prøv dem ut, kansjke det blir noen til din nye koegrafi til neste konkurranse:)
  Advanced Climb  Advanced Plank  Advanced Switch Up  Bow and Arrow   Butterfly  Chinese Attitude  Cross Ankle Release  Easy Drop  Flatline Scorpion   Hip Hold  Mid Air Pencil Hold  Reverse Climb
  Ikke gi opp vist du ikke får dem til me en gang. En god pole dancer gir aldri opp når det kommer modtstand. Stå på.
  -Marie.N.H

  0

  Min drøm  Slik er min drøm, men når jeg våkner opp så var det bare en drøm. Trene, strekke, trene og strekke så kanskje drømmen min går i oppfyllelse!

  -Marie.N.H

  0

  Få deg i sammen.


  3 dager i strekk med trening og blådveiser over alt. Nå nermer det seg NM i pole dancing med som skritt. ( Nei jeg skal ikke på NM)

  -Marie.N.H

  0

  Level 3

  Er du villig til å prøve andre utfordninger ? Her kommer level 3

  Butterfly Handstand  Cradle Hold  Reverse Grab Spin   V Invert  Basic Plank   Chest Dive  Cross Leg Release  FigureheadGemini  Scorpion  Split Handstand  Thigh Hold
  -Marie.N.H
  0

  Høydeskrekk  Q. Var det slik din følelse va når du klarte komme deg høyt opp i stanga ?

  -Marie.N.H

  0

  Dansk: Pole shop

  Jeg fant noen kjekke produkter på en dansk nettside som selger pole utstyr til oss som er pole dancere. Trykk her for å komme till nettsiden.

  Poleshop Danmark

  Mighty Grip Ankelbeskytter med TackMighty Grip Ankelbeskytter med Tack. Prisen ligger på 200kr (Husk at dette er danske kroner)

  Mighty Grip Handsker med GripMighty Grip hansker med grip. Prisen ligger på 150kr

  Mighty Grip Trixie Toes Mighty Grip Texie toe. Prisen ligger på 125kr

  iTac2 Pole rensPole Rens sing med middel & fiberklut. Prisen ligger på  160kr

   

  X-Pole XPert 45mm - Rustfri Stål Pole stang fra x-pole. X-pert 45cm.  Prisen ligger på 2415kr

   

  Jeg har ikke bestilt noen produkter av disse,  men jeg tror de er seriøse selgere.

  -Marie.N.H

   

   

  0

  Level 2

  Her kommer det flere teknikker som mann kan øve på. Er litt vanskeligere enn jeg postet i level 1, men kjekt med en liten utfordning. ( Bildene er også i fra The pole dance studio)

  Carousel Spin     Chair Spin  Half Turn     Invert Kicks Reverse Attitude Spin    Shouldermount Prep    Whip Round Spin   Windmill on Floor

  Attitude Spin   Basic Invert   Pole Sit (no hands)   Turning Climb from Fireman
  Lykke til.
  -Marie.N.H
  0

  Et mattematisk forhold  Mitt mattematisk forhold til stanga. Først dagen jeg skulle prøve på fireman spin. Etter par uker/mnd/år  til jeg har tatt den godt i bruk og NÅ!

  Du kan kalle det et nivå hvordan mann følerser seg i teknisk. Nybegynner, utdøver & ekspert

   

  Q. Hvilke kategori/ nivå er du på ?

  -Marie.N.H

  0

  Level 1

  Jeg har vært i snakk med The pole stuido fra England (UK) Så fikk jeg lov til å låne deres bilder ang teknikker til dere pole dancere.

   

  Back Hook Spin    Chest Dive         Foot Fireman Spin


  Hook and Arch   Leg Plunge   Spin Up Basic

  Walk   Windmill   Pole Sit

   

  Kommer mer teknikker i morgen :) Følg med!

  -Marie.N.H

  0

  Pole dance klær

  Her er noen tips til noen tøffe pole dance klær som kan være tøffe å trene i eller opptre med:


  http://www.x-pole.co.uk/templates/xpoletemplate16/images/Header.png

  Black___Bondage__50a2739876532.jpgBondage Topp fra x-pole uk.

   

  A10._Spider_Back_506d63c501d67.jpgSpider topp fra X-pole UK.

  Purple___Iron_X__50a27b9002f61.jpg Iron-X top Pole fit topp. Kommer også i fra x-pole UK

  Anbefaling for x-pole UK: Jeg anbefaler produktene i fra X-pole UK veldig godt. Jegh ar kjøpt trenings DVD, Hand grip og X-sport pole stang der i fra. Jeg er veldig fornøyd.


  Flag print 3 deler fra The  Pole dancing shop

  Tri top and tecno shirt fra The  Pole dancing shop

  Hang tough lance fra The  Pole dancing shop

  Anbefalelse for The  Pole dancing shop : Jeg har ikke bestilt noe her i fra enda. Jeg er veldig interisert fordi de har veldig mye fint og stilig utstyr til pole dancer. Alt i fra klær, sko, trenings videoer, grip, osv.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Sports BH og hotpants fra Drillbutikken.com

   

  Anbefaling for Drillbutikken: Jeg kan egentlig ikke si noe negativt om drillbutikken fordi det er min mor som driver det. Det er veldig god service, kort leveranse tid god kvalitet i produktene. Kan lese mer her.

   

  Dere kan egentlig finne tøffe produker rundt omkring på nettet f.eks e-bay, kondomeriet, sex shops, etc som selger lignende produkter.

  Q.Vet du om noen som selger lignende produkter som kan brukes innenfor pole dance?

  -Marie.N.H

  0

  Shopping


  Ta med deg bestevenninen din på shoping så kanskje du finner noe flotte/sexy  trenings/opptreden klær/undertøy/uniform!

  -Marie.N.H

  0

  Hvordan bli sterkere i armene

  Mange tror at mann må gå på trenings studio og pumpe jern med mange manualer, vekt maskiner, trede mølle og andre slike maskiner.

  Når du ble pole dancer så merket du kanskje at buksene og kanskje genserene blel itt løsere og du klarte målene dine uten å være så veldig sterk. hvis det skjedde for deg , så kroppen reagerte positivt på vekttrening . Plukke du ikke opp noen vekter , sier du ?  fordi pole dancing er en vektbærende, styrke - trening aktivitet ! Noen av de beste øvelsene du kan gjøre for deg selv ikke innebærer å plukke opp noen vekter i det hele tatt .

  • Push -ups ( Armhevninger)
  • Pull- ups
  • Knebøy
  • Utfall
  • Holder planke
  • Løfte deg opp i stang.

  Disse er alle enkle øvelser som du kan gjøre hjemme uten å måtte kjøpe et trenings studio, og de ​​alle hjelpe deg å bygge muskler .

  Det enkleste er som regel det beste sier folk.

   

  Mange og sier for å oppreholde muskelmassen må mann være super sunn og spise kun salat. 95% som begynner på diett går opp de kg de startet med, men poenget er , kanskje du ikke bør spise og trene for å bli tynn . Fokus på din helse og velvære . Gi næring til kroppen med god mat og holde seg aktiv for å holde kropp og sinn i tip top form .


  Eller du kan glemme alt dette og bare bekymre deg for å forbedre din styrke . Kan du gjøre flere push- ups eller pull- ups i dag enn du kunne en måned siden ? Kan du holde planken lenger ? Kan du klatre opp på stangen og la gå med begge hender ? Kan du snu den ned/rundt på stangen? Kan du danse en hel sang uten å svette ? Det er mange andre måter å måle din suksess som ikke involverer å tråkke på en skal.


  Jeg er ikke her for å tone ned cardio trening. Det er en fordel å få pulsen opp, noe som hjelper med utholdenhet og holder hjertet sunt. Mens eg er i gang, ikke glem å inkludere en viss fleksiblert trening, som for eksempel yoga, for en godt avrundet trening. Det pleide å være et stigma knyttet til kvinner styrketrening. jeg vet at de fleste pole dansere allerede vet at du ikke vil slå inn Arnold Schwarzenegger hvis du trener styrke. Men eg hadde lyst til å ta opp emnet for å få tankene dine.

  Lykke til.

  -Marie.N.H


  0

  Drillbutikken: Trenings Pole dance klær & produkter

  Drillbutikken.com Selger masse flotte og fine klær og utstyr som kan brukes innenfor pole dance/fitness.( Det er min mor som driver og selger produkter til drillere,Cheerleadere og til andre kunder som er interisert i varene) (Jeg kan svare på spm ang varene) Hun lager også design trykk som hun trykker på klær for private bestillinger. Her er litt av det hun selger som kan brukes innen pole dancing:

  Her er det en jakke som hun har fått logoen til Lis Xpole Fitness og trykket med lilla metalic trykk. Alle som bestiller kan velge hvilke skrifts-type, motiv, navn & farger. Vist det er for interiesse kan dere trykke her.

   

  Her er det noen eksempler på trykk som kan trykkes på klær, wallstickers (som mann kan feste på veggen,f.eks i studioet), på Bilen osv:

   

  pole dancer

   

   Hun selger også Sports BH'er og hotpants truser i mange forsjellige farger og i veldig god kvalitet. Mann kan også trykke montiver/navn på disse. ( Da koster det noen kr x-tra)

  Metalic hotpants. Prisen ligger på 200kr pr stk

  Fås i str xsmall, small, medium,
  MAnn kan få dem i disse fargene i metaliic (Guld, sølv, rosa, lilla, grønn, blå, svart, rød)

   

  Zebra metalic hotpants ligger prisen på 200kr

  Kan få dem i str xsmall, small og medium

   

  Metalic Sports BH ligger prisen på 200kr.

  Kan fåes kjøpt i disse fargene (Guld, sølv, rosa,lilla, blå, sort,grønn,rød)

  Fås i str youth medium, youth large, xsmall, small, medium

   

  Vist du ikke er så glad i metalic kan du også få dem i vanlig stoff.


  Hotpants i Lycra. Prisen ligger på 150kr pr stk.

  • Høy kvalitet
  • Holder fasongen
  • 100% Lycra

  Kan fåes kun i svart/sort. ( Men kan bestilles i andre farger vist minste taller er 5stk)

  Er i str xsmall, small, medium, large 

  (Dette er min favoritt)

   

  Rosa soffe shorts kun kr 90,- Art 2384

   

  Soffe Shorts.  Prisen ligger på 90kr pr stk

  Disse kan man også trykke på.( Kan se mer om dette produktet ved å trykke her. )

  De er litt lengre en vanlig hotpants og de er ikke så tett sittende,men de er veldig behaglige å ha på.

  Du kan få dem i :

  Rosa( Xsmall small medium)

  Sort/svart ( i XSmall,small,midium,large -  str youth small, youth medium, Yoth large)(Yoth large er nesten samme str som Xsmall)

  Turkis ( str xsmall small medium)

  Grå(str youth small youth medium youth large)

  Mørkere rosa (str youth small youth medium Yoth large xsmall small medium )

   

  Hun har også mye forsjellige stæsj som er kjekt å pynte seg med:

  2

   

  MYE glitter i mange forsjellige farger. Prisen ligger på 60kr pr stk.

  Kan finne flere glittrene produkter ved å trykke her.

    Glitterlim kr 55,- Lag stilig mønster med løsglitter Kan lage forsjellige mønstere til f.eks forestiling / konkuransser,

   

  sort leggvarmer

   

   

  Mange pole Dancere bruker legge varmere så her kan du få tak i det.

  Leggvarmene ligger prisen på 149kr pr par.

  Hun har leggvarmere i sort, rosa & stripete (Rosa og sort)  med & uten hæl.

  Mer info om produkte kan du finne ved å trykke her.

   

   

   

   

   

   

  Følg drillbutikken på facebook

   

  -Marie.N.H

  1

  Gudie for å få vek blåmerker


  Vitamin C hjelper deg med å gjøre deg mindre utsatt for å få blå merker så spis en del av: Apelsiner, paprika og Annanas

  Sevjen fra en løvetann: Jo mer du på fører sevjen jo mer hjelper den å få vekk blåmerkene.  Løvetannen vil redusere hevelsen, endre fargen og få vekk ubehagfet rundt blåmerket.

  Aloe vera er en latt og naturlig gelè med egenskapen til å lage nye hudceller med minimal arrdannelse.

  Is det!! Påfør is på blåmerker snarest for å ungå hevelse. Isen vil gjør at blodårene går innover igjen og vil hjelpe med å holde blåveisen fra å utvides. ALDRI påfør isen direkte på huden. ALLTID bruk en ice pakke eller is kompakk. Går også greit med å  bruke anne metoder.

  PS: Vist det er påført mer skade enn anntat så ring til medisinsk hjelp. Dette er bare noen tips for å ungå blåveis.  Og vist du ikke gjør det så må du sikkert gå med bukse i lang tid fremover. :)

  -Marie.N.H

  0

  Utdøverlisten til NM 14

  Nå har endelig utdøverlisten til NM, Norwegian pole sport championship 2014 kommet ut.

     

   Her er dem:
  @lis xsport

   

  Jeg vil ønske ALLE utdøvere lykke til i konkuranssen som kommer!

   

  -Marie.N.H

  0

  8min trening, basics pole fitness

  Her kommer det en 8min treningstime med oppvarming, basics moves som får igang en liten smake bit va pole fitness er! Og som er veldig kjekk å trene etter.

  -Marie.N.H

  0

  Norwegian Pole Sport Championship 2014
  Nå nærmer det seg den 29. mars 2014 og da arrangeres for første gang mesterskap i Pole Sport i Norge. Deltagere fra hele landet er invitert til å vise deg hva de er gode for i en hard og etterlengtet konkurranse. Pole Sport er en voksende gren i Norge, der utøvere må kombinere akrobatikk og dans med farefylte og praktfulle triks utført på vertikale stenger (Pole). Kvelden byr på et show uten like i Norge, hvor du garantert vil sitte igjen med mye inntrykk og beundring over de fantastiske prestasjonene utøverne kan by på.

  Program 29 mars 2014:

  Foreløpig tidskjema:

  •  Registrering av deltagere: kl.15-16
  • Start arrangement: kl.18:00
  • Amatør kl.18:15
  • Elite Menn 19:15
  • Elite Kvinner kl.20:15
  • Premieutdeling kl.21:45
  • Arrangement ca slutt kl.22:30

  Billetter for publikum kan kjøpes på nettsiden til Lillestrøm Kultursenter www.lillestrom-kultursenter.no

  Billettpriser:

  •  Voksne: 250kr
  • Barn(opptil 15år): 150kr
  • Pensjonister: 150kr

  Informasjon til deltagerene:

  Regler er utarbeidet av IPSF og kan leses her: IPSF Rules and Regulations 2013-14 Supplementerende relger finner du her:Norwegian Pole Sport Championships 2014 Supplementary rules and application form.

  Scoring system for compulsory moves for elite kategoriene som benyttes til seleksjon av video kan du lese her: Seniors Athlete Manual Final. NB! Dette er scoringssytem fra 2013..Det vil være et nytt skjema for konkuranssen.

  Det vil være 3 kategorier i NPSC 2014:

  - Elite kvinner (12 plasser)
  - Elite menn (12 plasser)
  - Amatør mixed (12 plasser)

  Du kan også lese informasjon om konkurransen på Facebook
  @Lis Xpole

  -Marie.N.H

  2

  OL

  Nå er Vinter OL slutt for denne gang.

  Jeg fikk nylig vite at pole dance/fitness har tilog med vært furdert som en kategori i OL, men det er sannsynligvis flere kriterier som må være på plass før denne sporten vurderes som en gren til OL igjen. Det kontroversielle ved sporten håper jeg får liten plass dersom den diskusjonen skulle bli aktuell 'igjen'. Det er i hvert fall for meg helt logisk at Polefitness eller Polesport burde få en plass i OL hvor det både er rom for cricket, sjakk og bowling.

  Q. Tror du at OL-Olympiske leker hadde tatt inn Pole dancing som en kategori ?

  -Marie.N.H

  2

  Pole dancing Adventures

   

  Jeg vil poste 1bilde hver 2 dag kl12:00 fremover i fra Pole Dancing Adventures.

  Det er små bilder av en tegneserie jente som er pole dancer, og daglige hendelser som skjer med henne. Også lure triks og tips som vi Pole dancere kan ungå i hverdagen :) ( Alle Bildene er på engelsk og er laget av Leen Isabel)

  Enjoy!!!

  -Marie.N.H

  0

  Stay Calm...

  Q. Hva synes du om pole dancing ?

  -Marie.N.H

  0

  7 min trening m/ din kropps vekt

  Den beste treningen er å bruka din egen kroppsvekt og her er det et lite programm på 12 øvelser som får pulsen i gang.

  • Du slepper å bruke flere timer m/trening
  • Bruke flere 1000 lapper på trenings studio
  • Mann blir gladere i humøret etter en liten trenings økt
  • Alle har 7min til å bevege seg opp fra stolen/sofaen

  Øvelsen åpner for en total kropps øvelse for å øke hjertefrekvensen, mens de nedre, øvre, og kjerneøvelser fungere å opprettholde økt hjertefrekvens samtidig utvikle styrke.

  Øvelser utføres i 30 sekunder, med 10 sekunders overgangstid mellom anfall. Total tid for hele treningen er ca 7 minutter. Kretsen kan bli gjentatt 2-3 ganger.

  1. Jumping jacks Trener: HELEE kroppen

   

  2. Wall sit Trener: Lavre del av kroppen

  3. Push-up Trener: Øvre kroppen


  4. Abdominal crunch Core. Trener: Mage og bryst


  5. Step-up på en stol, Trener: Hele kroppen


   

  6. Squat Trener: Nedre del

  7. Triceps dip på en stol / lignende ustyr. Trener: Øvre kroppen


  8. Plank Core Trener: Armer, mage,rumpe,ankler og lår


  9. High knees/løper på samme sted. Trener: Hele kroppen


  10. Lunge Trener: lave delen av kroppen

  11. Push-up and rotation Trener: Øvre kroppen


  12. Side plank Core. Trener: Øvre kroppen


  (Unskyld lesere at det ble kun bilder av en mann.. ) @Link

   

  Håper at du har tid til å utføre noen av disse øvelsene hvor du nå enn er!

   

  -Marie. N.H

  0

  Dette bør du vite om frukt, etc:

  Dette bør du vite om:....

  Grønnsaker:

  Spis så mye grønnsaker du har lyst på. Grønne grønnsaker som kål, salat og agurk inneholder nesten ingen kalorier, og metter greit. Spis maks 2 ss mais per dag, 1 stor gulrot per dag og 2 avokado per uke. Tomat, løk og paprika er spesielt rike på vitaminer og antioksidanter.

  Frukt:

  Eple, pære, appelsin, kiwi, plommer, klementiner og nektariner er fine frukter. Spis 1-2 stk per dag. Unngå ananas, druer og søt melon. Bær av alle slag er fint å spise (3-4 ss per dag).

  Pålegg:

  Kjøttpålegg med mindre enn 5 prosent fett, for eksempel skinke, roastbiff og lettservelat er bra. Bruk maks fire skiver pålegg per skive brød/knekkebrød/lompe.
  Prøv også smøreost med 3 prosent fett, fiskepålegg som makrell i tomat eller liknende, lett leverpostei, samt andre lettprodukter. Du kan også spise lavkalorisyltetøy, krydder og kanel og sukrin. Må du ha smør, kan du bruke lettmargarin. De inneholder fine fettsyrer.

  Sauser og oljer:

  Lag saus av grønnsakssaft, sitron og krydder. Bruk sunne oljer som oliven og raps, maksimalt 2 ss per dag. Litt lettrømme kan du også bruke, 1 stor ss per dag. Balsamico og vinepleeddik er supert, det senker glykemisk indeks (GI) med opptil 30 prosent på et måltid med for eksempel pasta og ris, og inneholder ingen kalorier.

  Poteter:

  Poteter inneholder lite kalorier, men metter særdeles bra. Poteten har fått en del kritikk fordi den har relativt høy GI. Hvis du koker poteten, la den være litt fast. Legger du den i kjøleskapet i 12 timer eller mer, vil GI reduseres med cirka 70 prosent, selv om den varmes opp igjen. Da blir det særdeles langsomme karbohydrater, og enda sunnere å spise. To små eller en stor per måltid er nok. Stek gjerne poteten i panne, med olje og krydder. Lett og godt!

  Pasta:

  Pasta er det vi kaller langsomme karbohydrater, som er bra både for humør, energi og fettforbrenning. Faren med pasta er at det er veldig lett å spise for mye. Samtidig smaker pasta gjerne best sammen med usunne ting som smeltet ost og bacon. Prøv å ikke koke pastaen i hjel, men la den være litt al dente. 50 gram per måltid er nok. Kok gjerne mer og legg i kjøleskapet for senere bruk. Da vil også GI senkes en del.

  Brød:

  Ingenting er så lett å overspise på som nybakt brød med smør og syltetøy. Om du velger brød med få karbohydrater og mye protein og fiber, er det bra. Hold deg til to skiver per dag om du vil ned i vekt. Unngå loff, kneipp og farget hvetemel.

  @kk

  -Marie.N.H

  0

  Få sterke armer

  For å bli sterk på stanga så må mann og trene litt styrke her er noen gode øvelser for å få gode muskler i armene:

  (Er alltid lurt å kjøpe inn manualer så du kan trene hjemme istedenfor å gå på treningstudio hver gang :) )

  1.Skulderflies

  Stå med skulderbredde mellom beina. Hold en vekt i hver hånd. Med strake hender løfter du vektene rett ut. Armene skal gå rett ut til siden. Pass på at du ikke løfter vektene høyere enn til skuldrene. Bevegelsen skal være rolig og kontrollert. Ikke kast opp vektene.

  Hva er viktig å huske på?

  • Bevegelsen skal være rolig og kontrollert. Ikke kast opp vektene.
  • Pass på at du ikke løfter vektene høyere enn til skuldrene.
  • Slapp godt av i nakke og skuldre.
  • Armene skal gå rett ut til siden.

   

  2. Dips m/ Stol, benk eller step-kasse 

  Dips er supert for overarmene. Denne øvelsen kan lett gjennomføres fra stol, benk eller step-kasse. Da setter du hendene på kanten av stolsetet med fingrene fremover. Skyv baken frem slik at du ikke lenger sitter på stolen, og senk baken ned mot gulvet ved å bøye i albuen. Skyv opp til strak albue igjen når du ikke kommer lenger.

  3.Nedtrekk

  Det er viktig å huske på at du trekker stangen ned foran ansiktet, ikke bak nakken. Den skal nå omtrent til nesetippen. Ikke bruk din egen kroppsvekt til å senke stanken. Gjør øvelsen rolig og kontrollert, ikke la vektene gå som en jo-jo. Dette er en øvelse som både er figurformende og gir sexy skuldre.

  Hva er viktig å huske på?

  • Trekk stangen ned foran ansiktet, ikke bak nakken.
  • Ikke bruk din egen kroppsvekt til å senke stanken.
  • Gjør øvelsen rolig og kontrollert, ikke la vektene gå som en jo-jo.

  4.Skulderdips

  Hold manualen i én hånd. Strekk armen rett opp over hodet. Bøy albueleddet slik at vekten senkes ned bak hodet. Strekk armen, og bøy igjen. Gjenta øvelsen serier på 16 ganger. Gjenta hver serie tre ganger.

  5.Biceps-øvelser

  Hold en vektmanual i hver hånd. Start med armene langs siden. Deretter løfter du vektene opp til skuldrene. Bevegelsen skjer kun i albueleddet, resten av kroppen skal være strak.

  Hva er viktig å huske på?

  • Stabiliser rygg og mage. Ikke la ryggen vippe fram og tilbake når du løfter.
  • Hold albuene godt inntil siden.
  • Ikke sleng vektene opp og ned. Bruk god tid, og løft dem sakte opp og enda saktere ned.
  6.Triceps-løft

  Bruk en manual på minst tre kilo. Bøy deg framover og støtt den ene hånden på en stol eller en kasse. Ryggen skal være strak. Hold manualen i den andre hånden.
  Bøy albuen og før den bakover, slik at overarmen ligger inntil og parallellt med siden din. Dette er startposisjonen. Hold fortsatt overarmen inntil siden, strekk så hele armen ut bakover mot hoften til den er helt strak, og før den tilbake i startposisjon. Gjenta øvelsen 12-15 ganger for hver arm, i to eller tre runder. Når du etter en tid merker at øvelsen blir lettere kan du øke vekten på manualen.

  7.Planken

  Ligge på bakken og strekke seg helt ut. Ha kun arlbuen-armene og tærne nede i bakken. At du ligger på bakken som en planke.

  Hva er viktig å huske på?

  • Stabiliser mage og rygg. Ikke krum eller svai for mye.
  • Du bør holde øvelsen tilstrekkelig lenge. Hvis du blir sliten, er det lov å sette knærne i gulvet.
  • Se til at albuen ligger i en vinkel slik at den er rett under skulderen. (90 grader)
  8.Armhevninger

  Armhevninger er en god øvelse for albuestrekkerne (triceps) og armframoverførerne. Når du ikke lenger klarer strake, setter du knærne nedi og tar så mange du orker der også.

  @kk-Trening  @Video til teknikker

   

  Har du noen andre gode treningstips for å få sterke armer så nevn dem i en komentar!!

   

  -Marie.N.H  hits