Marie Nørgaard Hansen
marienh1.blogg.no


Jeg er Marie N.Hansen,19 år gammel jente fra karmøy. Jeg Jobber og trives med yrket som ROV pilot (Lærling). Denne bloggen er alt i fra personlige ting, min livstil & helse, og alt random som dukker opp!
2

X-pole

Da har jeg bestilt x-pole fra x-pole.co.uk

Jeg bestilte standar sport pole, 50mm som er beregnet for begynnere.
Itilegg til stanga bestilte jeg en trenings dvd med oppvarming, øvelser, teknikker osv for ny begynnere.

Jeg vil begynne å danse pole dancing fordi jeg elsker å danse og vil begynne med noe nytt.
Jeg jobber 2-4 på sjøen og når jeg er hjemme er det en del død tid så da er det kjekt å finne på noe nytt.

I tilegg til at jeg vil komme meg i bedre i form, bli fysisk sterkere og finne frem min indre gudinne!

Mange synes at pole dancing blir dominert til stripping og horer. Men i min verden tenke eg på trening og vise seg selv frem for seg selv eller andre. Finne sin sexy gudinne!!

Q. Hva synes du om pole-dancing ?

-Marie.N.H

2

Dag 3&4

I går på dag 3 så hadde eg 3 shaker og skulle lage suppe i shakeren men da eksploderte beholderen og jeg fikk et stort brannmerke på magen :/

Så etter mitt uhell så startet jeg kvelden med å feire 26års dagen til ei vennine. Så d ble litt alkohyler med masse dans og galdne-heter.

I dag (dag 4) så startet jeg dagen med en shake og gikk å badet med noen venner i tysværtunet for å holde aktivitet i gang. Men det endte med at jeg ble sliten og sjeiet ut med å kjøpe pizza til middag og har kun spist det i dag... så i mårå e det en ny uke og nye muligheter for å fortsette med dietten. :)

-Marie.N.H

0

Model lab

I dag så tok jeg med meg ei vennine for å prøve ut model lab. Alt var gratis utenom å kjøpe bildene, men jeg lærte noen sminke tips og ble tatt bilde av, det var helt gratis :)

Her er bildene:

 -Marie.N.H

0

Dag 2

I går så startet dagen veldig rolig. Hadde litt lite energi men gikk veldig fint. Jeg drakk bare 2 shakere til dagen (250 cal) iløpet av kvelden så sjeiet jeg ut med litt alkohol for å kose meg litt x-tra med venner.

Jeg ble glad når jeg gikk på vekta at det stod at jeg hadde tatt av 1 kilo, så jeg er glad for at det går rette vei .

 

-Marie.N.N

0

Dag 1

I går var det første dag av min Allévo dietten.

Min vekt var:

83kg
35, 5% kroppsfett
44, 4% kroppens vanninntak
32, 9% muskelmasse

Armer; 34, 3 cm
Bryst; 99cm
Mage; 106 cm
Rumpe : 115cm
Lår: 73, 5

Første dagen fikk jeg utrolig mye energi og startet dagen etter planen.
Shake vær 3time.
Jeg var veldig på løpefort med å kjøre mye bil og var litt i daglig aktivitet.

Tips: lage shakene med 3is biter, shaken blir mye friskere og kaldere.

-Marie.N.H

0

Starten på Allévo dietten.

Då har eg starta på Allévo dietten. Jeg starter for fullt i mårå, men tju starter i kveld.
Jeg har ikke spist noe særlig i dag pga mye stress, reise hjem fra jobb med 2 fly og rett ut dørene når jeg kom hjem.

Da er første shake unna gjort.
Jeg velgte shake med sjokolade smak og den var utrolig god. Gleder meg til å fortsette! ( det sier jeg nå, men kanskje meningen min endres underveis :P )

Mine mål og kg kommer i neste inlegg.
Følg med på veien min for Allévo dietten , vist du er interessert :)

-Marie.N.H

1

Mine nyttårs løfter

1.Være positiv og glad hver eneste dag (skal prøve mitt beste).. 

2. Være takknemlig for livet og ikke ta noen ting forgitt...


3. Bruke enda mer tid på familien...

4. Bruke enda mer tid på virkelig gode venner...

5. Bli enda flinkere til å prøve nye og spennende ting... 

6. Bli flinkere til å trene (Prøve å komme ned til min gammle vekt) ...

7. Satse mer på jobben slik at jeg består fagprøven i januar 2015.

8. Prøve å skaffe det jeg har lyst på og ikke bruke det på andre unødvendige ting

9. Spare mer penger

10.Prøve å få med meg noen venner for å reise til syden/ storby :)

 

1

Min historie som ROV / FU pilot

Mange lurer på hva ROV er. Det er en engelsk forkortelse, ROV= Remotely operated (underwater) vehicle, på norsk kaller vi det for FU = Fjernstyrt undervannsfarkost.

Jeg fikk læreplass juni 2012 og begynnte å jobbe for DeepOcean fra 1august 2012. Nå har jobbet i 1 1/2år og angrer ikke på valget jeg har tatt, selv om det har vært litt opp, ned og frem, tilbake. Nå jobber jeg 2-4 ordning og er kun 1år igjen til jeg skal ta fagbrevet..

Min historie begynnte siden jeg gikk på barneskolen når min mor fortalte meg om dette yrke og sa *Når du blir voksen må du finne deg en jobb på sjøen fordi der er det olje, og i olja ligger det penger! Du må være sjølvstendig og ikke være opptatt av andre.* Så nevte hun ROV yrket. Jeg hadde ingen anelse hva yrket gikk ut på, uten om at det var noe med elektro!. Etter at årene gikk satte meg det som mål og har kjempet meg hardt igjennom det, med mye motgang av andre med-elever, lærere, dysleksi, familie. Jeg kom meg forbi det og statet på yrkeskolen på elektro. Begynnte på en ny skole, og kjente nesten ingen, hadde ingen venner der, og jeg knakk litt i to, men jeg gidde ikke opp for det. Jeg var alene jente i klassen og fikk litt motgang, men etter 2 år så søkte jeg på læreplass og håpte inderlig at jeg hadde litt flaks og det hadde jeg. Jeg ble den eneste personen i klassen som fikk lære plass i FU faget. ( Stolt)

 

 

Første arb dag kom h-avis og intervjuet meg og noen andre med-lærlinger.

 

Nå som jeg har vært lærling i 1 1/2år har jeg opplevd utrolig mye. Jeg har byttet 3båter ( Edda Fonn, mine 2 første turer, 6mnd på Voldstad Surveyor, og Edda Fauna, her jeg er nå). Jeg har vært på forsjellige sift og har ikke fått godt opplærlig og det har gått utover meg selv og det hjelper meg ikke så lagt på veien PGA dysleksi. Heldigvis nå i 2014 skal jeg komme meg inn på et fast crew og bli en pilot, men da forventer de mer av meg.  Det siste halv året har jeg sotte meg godt ned i notis blokka mi og notert utrolig mye og føler meg mye smartere. Nå forstår jeg mye av systemet fra topp til tå, selv om det er mye igjen å lære.

Helt normal dag på jobb

Det å være jente og jobbe som ROV pilot er en liten utfordring, jeg jobber for det meste kun men eldre mannfolk. Det har vært en del ganger jeg må sette foten ned når de kommer ved grapse ordspill bare fordi jeg er jente, men jeg har lært å ikke ta alt med en gull skje, men å leke med på leken. ( Det har hjelpt meg lagt på vei). Det er ofte vi finne på noe sammen når vi skal hjem fra sjøen, endten ta noe mat og drikke, hurtigruta og slår foten løs, julebord, bowling, kino (Dette kalles for Team Building).

Selv om det er og har vært en del utfordringer så har jeg ikke angret på at det er dette jeg vil. Jeg stortrives med å jobbe på sjøen og leve litt i min egen bobble når jeg er borte fra land. Se sol ned/opp gang i horisonten og høre bølgene bruse opp, er en herlig følelse. Selv om det er kun 1 år igjen så håper jeg at jeg består fagprøven og får jobb videre.

ROV yrket anbefaler jeg for de som er interisert i en utfordring som kan takle 11 fag i 1 (Elektro, høyspent, hydraulikk, lufttrykk, kontor fag, mekanisk, syreteknikk, IT, Elektronikk, subsea tooling & Havbunnen ). Det er mange som har prøvd å jobbe med ROV men har ikke falt i smak.3

Finsk Lapp hund

Etter at min søte lille hund Sissi * Shih Tzu* ble påkjørt i 2008 etter 10mnd eierskap så har eg drømt å skaffe meg hund igjen. Slik situasjonen er nå så kan jeg bare hoppe i havet, men det er lovt å drømme <3

I mange år har jeg villet å ha en liten, søt pomeranian , men etter å hatt lest og blitt forelset i denne miniatyr rasen så fant jeg ut av at jeg ble helt betatt av finsk lapp hund rasen ved første øyenblikk. Som folk vil beskrive rasen er det en blanding av Alaska husky og pomeranian! Størelsen er helt perfekt, ikke for stor og ikke for liten, bjeffer lite, familie vennlig, søt, lang håret, og helt umoståelig <3  ( Er egentlig beregnet for jakt).


@Google4

Hvorfor jeg vil begynne på Allêvo diett

Jeg har bestemt meg for å begynne på Allevo dietten når jeg kommer hjem fra sjøen, Torsdag den 9Januar 14 starter jeg mitt nye liv!.

Etter at jeg har lest en del på forum og diskutert dette med meg selv, etter mye vurdering så har motivasjonen min kommet og jeg skal gå 100% inn for dette. Jeg vet at det er mye diskusjon runt om dette temaet på internett og mange er uening at folk skal gjøre det for å pine seg selv for å ta av noen kg på kroppen.

Jeg har ALLTID sitt på meg selv som overvektig. i 2006 var eg ung jente på 10år og veide 70kg og var 164cm, jeg såg meg selv i speilet en dag og forstod at slik vil jeg aldri se ut igjen. ( Lav og kraftig). ( jeg har bildet, men det er hjemt LANGT under albumen) Heldigvis i den perioden så var jeg under utviklig og jeg var mye i aktivitet. I løpet av årene til jeg ble 15år hadde jeg tatt av 10kg og hadde vokst noen cm til. Selv om bildet i hodet mitt satt inni meg at jeg var overvektig.

Ja, jeg trodde at jeg var litt overvektig på dette bildet selv om jeg veide 61 kg & 168 cm høy ( Oktober 2010)

(Jeg ser tilbake på det nå i dag så ser jeg at jeg var tynn og normal.)


Jeg ser meg selv som sporty jente på dette bildet. 64kg

Etter som tiden gikk klarte jeg å holde vekten til jeg var 17 1/2år ( 2012). Det hele startet med at jeg sluttet på drill og var på min siste konkuranse for CheerDance Hipohop. Jeg hadde fått meg type som matet meg med fast food fordi vi ikke ville lage normal mat selv. Det var lite aktivitet i bildet fordi han hadde bil og det endte med at jeg la på meg gradvis, 10kg på 6mnd, jeg la ikke så mye merke til det uten om at de normale favoritt klærne ikke passet lenger, jeg var sjelden på vekta og kameraet låg i skuffen.

Jeg holdt meg stabil på 74kg helt til sommeren 2013.  Med mye stress og frem og tilbake med forsjellige ting så gikk kiloene oppover. Så nå i januar 2014 står vekta på 84kg. En slik ung jente som meg som er 170cm høy er ikke det helt sunt. BMI= Overvektig. Jeg ser meg selv i speilet og ser det selv. Så nå er det et nytt år og nye muligheter. Jeg skal starte et nytt liv!


Nyeste offentlige bilde av meg (& lillebroren min,5år) Slik jeg ser ut i dag. Julen 2013

Det som irriterer meg mest er mage, armer & lår. Jeg liker/likte å gå i bikini om sommeren, og nå vil jeg bare bure meg selv inne vist jegi kke gjør noe med det!

Nå på torsdag den 9januar 14 skal jeg starte med Allevo kick start program og håper inderlig med meg selv at jeg klarer å holde ut, selv om jeg aldri har vært på diett før.

 

Dette programmet skal jeg følge:

Meny for en VLCD Kick Start (550-660 kcal per dag)

 0600                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

0700 Frokost                 Allévo VLCD Strawberry / Blueberry Smoothie

1000                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

1100 lunsj                     Allévo VLCD Brokkoli / Basilikumsuppe

1400 Mellommåltid       Allévo VLCD Chocolate Shake

1600                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

1700 Middag                  Allévo VLCD potet / purre suppe

2100 Kvelds                   Allévo VLCD Banana / Raspberry Shake

(Er du mann legger du inn en pose ekstra i løpet av dagen.)

Weight Loss tabelettene er selvsagt frivillig, men kan være et hjelpemiddel til større metthetsfølelse!

 

Etter Kick start fasen skal jeg fortsette på treningsprogrammet mitt som går ut på styrke, 1,2kg rokkering, gå mer turer, jogging på tredemølle, & yoga. ( Jeg går ikke på treningstudio, men har det meste av utstyr når jeg er ute på sjøen på arbeid. Når jeg er hjemme går det i manualer, turer og wii ( styrke & yoga).   Itilegg til jeg starter på gradvis på vanlig mat, da følger jeg dette programmet:

 

Dag 1-3: Middag + 4 Kick Start

0600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

0700 Frokost: Allévo Kick start

1000: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1100 Lunsj: Allévo Kick Start

1400 mellommåltid: Allévo Kick Start

1600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1700: Middag: 100-125 gr. magert kjøtt eller fisk med kokte grønnsaker.

2100 kvelds Allévo Kick start

 

Dag 4-7: Frokost og middag + 3 Kick Start

0600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

0700 Frokost:
Alt 1: To knekkebrød med mager ost, skinke og paprika.  

Alt 2: 0,75 dl havregryn kokt i 2 dl skummet melk melk, et halvt eple og 3 halve valnøtter blandes inn i grøten (man venner seg fort til at det ikke er så søtt).

1000: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1100 Lunsj: Allévo Kick Start

1400 mellommåltid: Allévo Kick Start

1600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1700 Middag:
125-150 gr. magert kjøtt eller fisk med kokte grønnsaker og 1 mellomstor potet, 50 gr. fullkornris eller 50 gr. pasta (etter tallerkenmodellen)

2100 kvelds Allévo Kick start

@http://www.allevo.no/Allevometoden/Kick-Start-fasen/

 

Det kommer en logg etter hvert som jeg har begynnt på dietten.

 
0

Hva er pole dance ?

@Google.

 

Pole dance er en trening- og kunstform med utgangspunkt i den 900 år gammel yogatradisjonen Mallakham.Ordet "malla" betyr "gymnast" og "khamb" betyr stang. Det var nesten kun menner som holdt på med denne sporten i den tiden. Kombinasjonen dans eller bevegelse med bruk av stang eller stolpe er urgammel. Bakgrunnen til pole dance går ikke bare langt tilbake i tid, men har flere opphavssteder.

Mallakham

Pole dance i dag eksisterer i flere former, og har både mange uttrykk, stiler og tilholdssteder. Den tradisjonen vi ser mest av i dag har sine røtter i europeisk sirkuskultur på 18-1900-tallet;

Pole dance i kombinasjon med stripping oppsto under økonomisk oppgangstid i 1960-årene i Canada. Da ble stenger satt opp mellom bardisken og taket fordi bar-personalet tjente gode penger ved å danse på disse. Men det som på 80-tallet var forbeholdt strippeklubber og gentlemansbarer, har nå for lengst tatt steget videre, også inn i stua. På 90-tallet ble pole dance løftet inn i treningssentre i USA, og i 2003 viet Oprah Winfrey programmet sitt til pole dance.

Fakta om poledance

* Poledance oppsto i USA på 1920-tallet. Etter hvert ble det vanlig i Burlesqueklubber, og deretter populært i forbindelse

med stripping.

* Poledance er en krysning mellom dans og gymnastikk. Øvelsene gjøres til musikk.

* Sporten blir ofte assosiert med stripping og lapdance, men begynner nå å bli en mer anerkjent form for trening.

* Utøveren bruker egen kroppsvekt som motstand.

* Du blir sterk og stram i hele kroppen.

* Det finnes et hav av forskjellige øvelser, og du blir aldri utlært.

* Du skal helst ha på deg en så liten shorts som mulig. Ikke smør inn kroppen med bodylotion, da får du dårligere grep, og stangen blir glatt. Ofte bruker man en klut og desinfiserende middel på stangen for best mulig grep. Kan også bruke andre middler for bedre grep.

 

De siste årene har pole dance blitt umåtelig populært, og etter hvert som flere har kommet til med bakgrunner som spenner vidt, har pole dance tatt mange nye retninger. Pole dance har dessuten fått flere betegnelser som;

 • vertical dance (Finland)
 • pole art (Kina)
 • vertical flex (Abu Dhabi)
 • stangdans og påledans (begge Norden).

Pole dance har utviklet seg til en verdensomspennende scenekunst, dansesjanger og fitness treningsgren. Det arrangeres årlig flere konkurranser i pole dance i mange ulike land, og VM avholdes hvert år.

Pole dance som trening

 • Pole dance gir styrke og fleksibilitet, økt forbrenning, bedre koordinasjon og holdning. Samtidig gir det et løft i selvtilliten å få til ting du kanskje ikke trodde var mulig.
 • Pole dance er en helt unik form for aktivitet som kombinerer akrobatikk, styrke og fleksibilitet. Dette gir en fantastisk form for trening, som gir resultater og treningsglede.
 • Pole dance kan tilrettelegges for alle kroppstyper og ut fra den enkeltes form og helsesituasjon, og er en sunn og helhetlig trening som passer for alle.
 • Som dansekunst er pole dance en form der du kan utfolde ulike sider av din personlighet. Mange opplever at de blir sikrere på seg selv, sin egen kropp og sensualitet. Mye fordi utøvelsen skjer i trygge omgivelser og på egne premisser, men også fordi det å bli fysisk sterkere også gir en følelse av indre styrke. Denne selvtilliten har man glede av i alle livets aspekter.

Mann kan lese mer ved å trykke her!

@Google. Trening. Menn & Kvinner

 

Hvorfor pole dance/fitness?

Dette er trening som rett og slett tvinger deg til å kombinere styrke, koordinasjon, fleksibilitet og utholdenhet gjennom en rekke akrobatiske elementer. Du bruker din egen kroppssvekt og stanga som et verktøy og hjelpemiddel til å utføre øvelser som gir deg optimal trening. En klasse starter gjerne med styrkeøvelser som knebøy, push ups og situps.

Dette ser utrolig enkelt og elegant ut når det vises av en erfaren poledancer, men flere dansestudioer og etter hvert også treningssentre kjører kurs og timer med denne treningsformen. Både friske mosjonister og topptrente mennesker i andre idretter kan lære seg akrobatikken som utføres. Dette kan vise seg å være den ultimate måten å komme i skikkelig fitnessform på. Det å beherske enkeltelementer på stanga og kjenne at du har kroppskontroll gir både styrke, mestring og selvtillit - verdt å prøve om du søker en ny treningsform. Det er ikke en revolusjonerende ny treningsform, men den er fram til nå i liten grad blitt tatt i betraktning som en super måte å trene på. Det er sannsynligvis flere kriterier som må være på plass før denne sporten vurderes som en gren til OL. Det kontroversielle ved sporten håper jeg får liten plass dersom den diskusjonen skulle bli aktuell igjen. Det er i hvert fall for meg helt logisk at Polefitness eller Polesport burde få en plass i OL hvor det både er rom for cricket, sjakk og bowling

Jeg har funnet noen plasser på nettet hvor mann kan trene/ta kurser innen pole dance her i Norge.

 • Trondheim: Her har det blitt holdt pole dance kurs i strippebaren Dreams. Pole dancekurs driver pole dance undervisning i eget studio.
 • Oslo: Sometimes driver en av de største skolene i Norge. Dance2pole, House of ballroom og The Pole room tilbyr også denne treningen i hovedstaden.
 • Kjelsås: Lis xpole fitness tilbyr Kurs. (Kjelsås ligger i Oslo)
 • Lillestrøm:  Her tilbyr 'Steg dans og trening' pole dance-kurs og lis x-pole fitness.
 • Stavanger: PolePointe tilbyr denne treningen i oljebyen stavanger.
 • Tromsø: Her har også PolePointe treningstimer og kurs.
 • Bodø: North pole-dance &fitness
 • Bergen: Her tilbyr 'Steg dans og trening' pole dance-kurs.

 

@ Porsche miss pole dance. Australia 2013's winning performance


-Marie.N.Hhits