Marie Nørgaard Hansen
marienh1.blogg.no


Jeg er Marie N.Hansen,19 år gammel jente fra karmøy. Jeg Jobber og trives med yrket som ROV pilot (Lærling). Denne bloggen er alt i fra personlige ting, min livstil & helse, og alt random som dukker opp!
0

Hvordan bli sterkere i armene

Mange tror at mann må gå på trenings studio og pumpe jern med mange manualer, vekt maskiner, trede mølle og andre slike maskiner.

Når du ble pole dancer så merket du kanskje at buksene og kanskje genserene blel itt løsere og du klarte målene dine uten å være så veldig sterk. hvis det skjedde for deg , så kroppen reagerte positivt på vekttrening . Plukke du ikke opp noen vekter , sier du ?  fordi pole dancing er en vektbærende, styrke - trening aktivitet ! Noen av de beste øvelsene du kan gjøre for deg selv ikke innebærer å plukke opp noen vekter i det hele tatt .

 • Push -ups ( Armhevninger)
 • Pull- ups
 • Knebøy
 • Utfall
 • Holder planke
 • Løfte deg opp i stang.

Disse er alle enkle øvelser som du kan gjøre hjemme uten å måtte kjøpe et trenings studio, og de ​​alle hjelpe deg å bygge muskler .

Det enkleste er som regel det beste sier folk.

 

Mange og sier for å oppreholde muskelmassen må mann være super sunn og spise kun salat. 95% som begynner på diett går opp de kg de startet med, men poenget er , kanskje du ikke bør spise og trene for å bli tynn . Fokus på din helse og velvære . Gi næring til kroppen med god mat og holde seg aktiv for å holde kropp og sinn i tip top form .


Eller du kan glemme alt dette og bare bekymre deg for å forbedre din styrke . Kan du gjøre flere push- ups eller pull- ups i dag enn du kunne en måned siden ? Kan du holde planken lenger ? Kan du klatre opp på stangen og la gå med begge hender ? Kan du snu den ned/rundt på stangen? Kan du danse en hel sang uten å svette ? Det er mange andre måter å måle din suksess som ikke involverer å tråkke på en skal.


Jeg er ikke her for å tone ned cardio trening. Det er en fordel å få pulsen opp, noe som hjelper med utholdenhet og holder hjertet sunt. Mens eg er i gang, ikke glem å inkludere en viss fleksiblert trening, som for eksempel yoga, for en godt avrundet trening. Det pleide å være et stigma knyttet til kvinner styrketrening. jeg vet at de fleste pole dansere allerede vet at du ikke vil slå inn Arnold Schwarzenegger hvis du trener styrke. Men eg hadde lyst til å ta opp emnet for å få tankene dine.

Lykke til.

-Marie.N.H


0

7 min trening m/ din kropps vekt

Den beste treningen er å bruka din egen kroppsvekt og her er det et lite programm på 12 øvelser som får pulsen i gang.

 • Du slepper å bruke flere timer m/trening
 • Bruke flere 1000 lapper på trenings studio
 • Mann blir gladere i humøret etter en liten trenings økt
 • Alle har 7min til å bevege seg opp fra stolen/sofaen

Øvelsen åpner for en total kropps øvelse for å øke hjertefrekvensen, mens de nedre, øvre, og kjerneøvelser fungere å opprettholde økt hjertefrekvens samtidig utvikle styrke.

Øvelser utføres i 30 sekunder, med 10 sekunders overgangstid mellom anfall. Total tid for hele treningen er ca 7 minutter. Kretsen kan bli gjentatt 2-3 ganger.

1. Jumping jacks Trener: HELEE kroppen

 

2. Wall sit Trener: Lavre del av kroppen

3. Push-up Trener: Øvre kroppen


4. Abdominal crunch Core. Trener: Mage og bryst


5. Step-up på en stol, Trener: Hele kroppen


 

6. Squat Trener: Nedre del

7. Triceps dip på en stol / lignende ustyr. Trener: Øvre kroppen


8. Plank Core Trener: Armer, mage,rumpe,ankler og lår


9. High knees/løper på samme sted. Trener: Hele kroppen


10. Lunge Trener: lave delen av kroppen

11. Push-up and rotation Trener: Øvre kroppen


12. Side plank Core. Trener: Øvre kroppen


(Unskyld lesere at det ble kun bilder av en mann.. ) @Link

 

Håper at du har tid til å utføre noen av disse øvelsene hvor du nå enn er!

 

-Marie. N.H

0

Dette bør du vite om frukt, etc:

Dette bør du vite om:....

Grønnsaker:

Spis så mye grønnsaker du har lyst på. Grønne grønnsaker som kål, salat og agurk inneholder nesten ingen kalorier, og metter greit. Spis maks 2 ss mais per dag, 1 stor gulrot per dag og 2 avokado per uke. Tomat, løk og paprika er spesielt rike på vitaminer og antioksidanter.

Frukt:

Eple, pære, appelsin, kiwi, plommer, klementiner og nektariner er fine frukter. Spis 1-2 stk per dag. Unngå ananas, druer og søt melon. Bær av alle slag er fint å spise (3-4 ss per dag).

Pålegg:

Kjøttpålegg med mindre enn 5 prosent fett, for eksempel skinke, roastbiff og lettservelat er bra. Bruk maks fire skiver pålegg per skive brød/knekkebrød/lompe.
Prøv også smøreost med 3 prosent fett, fiskepålegg som makrell i tomat eller liknende, lett leverpostei, samt andre lettprodukter. Du kan også spise lavkalorisyltetøy, krydder og kanel og sukrin. Må du ha smør, kan du bruke lettmargarin. De inneholder fine fettsyrer.

Sauser og oljer:

Lag saus av grønnsakssaft, sitron og krydder. Bruk sunne oljer som oliven og raps, maksimalt 2 ss per dag. Litt lettrømme kan du også bruke, 1 stor ss per dag. Balsamico og vinepleeddik er supert, det senker glykemisk indeks (GI) med opptil 30 prosent på et måltid med for eksempel pasta og ris, og inneholder ingen kalorier.

Poteter:

Poteter inneholder lite kalorier, men metter særdeles bra. Poteten har fått en del kritikk fordi den har relativt høy GI. Hvis du koker poteten, la den være litt fast. Legger du den i kjøleskapet i 12 timer eller mer, vil GI reduseres med cirka 70 prosent, selv om den varmes opp igjen. Da blir det særdeles langsomme karbohydrater, og enda sunnere å spise. To små eller en stor per måltid er nok. Stek gjerne poteten i panne, med olje og krydder. Lett og godt!

Pasta:

Pasta er det vi kaller langsomme karbohydrater, som er bra både for humør, energi og fettforbrenning. Faren med pasta er at det er veldig lett å spise for mye. Samtidig smaker pasta gjerne best sammen med usunne ting som smeltet ost og bacon. Prøv å ikke koke pastaen i hjel, men la den være litt al dente. 50 gram per måltid er nok. Kok gjerne mer og legg i kjøleskapet for senere bruk. Da vil også GI senkes en del.

Brød:

Ingenting er så lett å overspise på som nybakt brød med smør og syltetøy. Om du velger brød med få karbohydrater og mye protein og fiber, er det bra. Hold deg til to skiver per dag om du vil ned i vekt. Unngå loff, kneipp og farget hvetemel.

@kk

-Marie.N.H

0

Få sterke armer

For å bli sterk på stanga så må mann og trene litt styrke her er noen gode øvelser for å få gode muskler i armene:

(Er alltid lurt å kjøpe inn manualer så du kan trene hjemme istedenfor å gå på treningstudio hver gang :) )

1.Skulderflies

Stå med skulderbredde mellom beina. Hold en vekt i hver hånd. Med strake hender løfter du vektene rett ut. Armene skal gå rett ut til siden. Pass på at du ikke løfter vektene høyere enn til skuldrene. Bevegelsen skal være rolig og kontrollert. Ikke kast opp vektene.

Hva er viktig å huske på?

 • Bevegelsen skal være rolig og kontrollert. Ikke kast opp vektene.
 • Pass på at du ikke løfter vektene høyere enn til skuldrene.
 • Slapp godt av i nakke og skuldre.
 • Armene skal gå rett ut til siden.

 

2. Dips m/ Stol, benk eller step-kasse 

Dips er supert for overarmene. Denne øvelsen kan lett gjennomføres fra stol, benk eller step-kasse. Da setter du hendene på kanten av stolsetet med fingrene fremover. Skyv baken frem slik at du ikke lenger sitter på stolen, og senk baken ned mot gulvet ved å bøye i albuen. Skyv opp til strak albue igjen når du ikke kommer lenger.

3.Nedtrekk

Det er viktig å huske på at du trekker stangen ned foran ansiktet, ikke bak nakken. Den skal nå omtrent til nesetippen. Ikke bruk din egen kroppsvekt til å senke stanken. Gjør øvelsen rolig og kontrollert, ikke la vektene gå som en jo-jo. Dette er en øvelse som både er figurformende og gir sexy skuldre.

Hva er viktig å huske på?

 • Trekk stangen ned foran ansiktet, ikke bak nakken.
 • Ikke bruk din egen kroppsvekt til å senke stanken.
 • Gjør øvelsen rolig og kontrollert, ikke la vektene gå som en jo-jo.

4.Skulderdips

Hold manualen i én hånd. Strekk armen rett opp over hodet. Bøy albueleddet slik at vekten senkes ned bak hodet. Strekk armen, og bøy igjen. Gjenta øvelsen serier på 16 ganger. Gjenta hver serie tre ganger.

5.Biceps-øvelser

Hold en vektmanual i hver hånd. Start med armene langs siden. Deretter løfter du vektene opp til skuldrene. Bevegelsen skjer kun i albueleddet, resten av kroppen skal være strak.

Hva er viktig å huske på?

 • Stabiliser rygg og mage. Ikke la ryggen vippe fram og tilbake når du løfter.
 • Hold albuene godt inntil siden.
 • Ikke sleng vektene opp og ned. Bruk god tid, og løft dem sakte opp og enda saktere ned.
6.Triceps-løft

Bruk en manual på minst tre kilo. Bøy deg framover og støtt den ene hånden på en stol eller en kasse. Ryggen skal være strak. Hold manualen i den andre hånden.
Bøy albuen og før den bakover, slik at overarmen ligger inntil og parallellt med siden din. Dette er startposisjonen. Hold fortsatt overarmen inntil siden, strekk så hele armen ut bakover mot hoften til den er helt strak, og før den tilbake i startposisjon. Gjenta øvelsen 12-15 ganger for hver arm, i to eller tre runder. Når du etter en tid merker at øvelsen blir lettere kan du øke vekten på manualen.

7.Planken

Ligge på bakken og strekke seg helt ut. Ha kun arlbuen-armene og tærne nede i bakken. At du ligger på bakken som en planke.

Hva er viktig å huske på?

 • Stabiliser mage og rygg. Ikke krum eller svai for mye.
 • Du bør holde øvelsen tilstrekkelig lenge. Hvis du blir sliten, er det lov å sette knærne i gulvet.
 • Se til at albuen ligger i en vinkel slik at den er rett under skulderen. (90 grader)
8.Armhevninger

Armhevninger er en god øvelse for albuestrekkerne (triceps) og armframoverførerne. Når du ikke lenger klarer strake, setter du knærne nedi og tar så mange du orker der også.

@kk-Trening  @Video til teknikker

 

Har du noen andre gode treningstips for å få sterke armer så nevn dem i en komentar!!

 

-Marie.N.H

0

Resultater etter ca 3-4uker på Avello dietten

Ja heisann dere lesere.

 

Nå har det ca gått ca uker etter at jeg har begynt på Avello dietten, jeg stror trives med dietten, men kan innrømme det at jeg har ikke kun spist diett i 3 uker. Ofte jeg har spist litt pizza med venner her og der og litt kips og slik, men selv om eg gjør det så går kiloene ned ( Sakte men sikkert), men muskel massen stiger og da blir også vekten stabil.

I dag gikk jeg på vekta og da viste den slik:

82,5kg + klær ( 0,5kg ned + klær )

34,6% kroppsvett ( ca 1% ned)

44,4% kroppens vanninnhold ( det samme som for 3 uker tilbake)

39,8%  muskelmasse ( 7% opp)

 

Armer: 33 cm ( -1,3 cm)

armer: 96 cm (- 3cm)

Mage: 97,2 cm (-8,8cm)

Rumpe:112cm (-3cm)

Lår: 62,9 cm( -10,6cm)

Tilsammen: 26,7 cm  ( Wiiii, stolt <3 )

 

Itilegg til dietten har jeg begynt på BioDrain som jeg egentlig skulle hatt begynt på FØR dietten, fordi BioDrain er en renske kur som rensker HELE kroppen for u-ren stoffer osv. Mann tar 2tabeletter 3ganger dagli i ca 2-6 uker og mann forsetter på disse tabelletene dagli vist mann vet at mann spiser litt fet mat :)

 

-Marie.N.H <3

2

Dag 3&4

I går på dag 3 så hadde eg 3 shaker og skulle lage suppe i shakeren men da eksploderte beholderen og jeg fikk et stort brannmerke på magen :/

Så etter mitt uhell så startet jeg kvelden med å feire 26års dagen til ei vennine. Så d ble litt alkohyler med masse dans og galdne-heter.

I dag (dag 4) så startet jeg dagen med en shake og gikk å badet med noen venner i tysværtunet for å holde aktivitet i gang. Men det endte med at jeg ble sliten og sjeiet ut med å kjøpe pizza til middag og har kun spist det i dag... så i mårå e det en ny uke og nye muligheter for å fortsette med dietten. :)

-Marie.N.H

0

Dag 2

I går så startet dagen veldig rolig. Hadde litt lite energi men gikk veldig fint. Jeg drakk bare 2 shakere til dagen (250 cal) iløpet av kvelden så sjeiet jeg ut med litt alkohol for å kose meg litt x-tra med venner.

Jeg ble glad når jeg gikk på vekta at det stod at jeg hadde tatt av 1 kilo, så jeg er glad for at det går rette vei .

 

-Marie.N.N

0

Dag 1

I går var det første dag av min Allévo dietten.

Min vekt var:

83kg
35, 5% kroppsfett
44, 4% kroppens vanninntak
32, 9% muskelmasse

Armer; 34, 3 cm
Bryst; 99cm
Mage; 106 cm
Rumpe : 115cm
Lår: 73, 5

Første dagen fikk jeg utrolig mye energi og startet dagen etter planen.
Shake vær 3time.
Jeg var veldig på løpefort med å kjøre mye bil og var litt i daglig aktivitet.

Tips: lage shakene med 3is biter, shaken blir mye friskere og kaldere.

-Marie.N.H

0

Starten på Allévo dietten.

Då har eg starta på Allévo dietten. Jeg starter for fullt i mårå, men tju starter i kveld.
Jeg har ikke spist noe særlig i dag pga mye stress, reise hjem fra jobb med 2 fly og rett ut dørene når jeg kom hjem.

Da er første shake unna gjort.
Jeg velgte shake med sjokolade smak og den var utrolig god. Gleder meg til å fortsette! ( det sier jeg nå, men kanskje meningen min endres underveis :P )

Mine mål og kg kommer i neste inlegg.
Følg med på veien min for Allévo dietten , vist du er interessert :)

-Marie.N.H

3

Finsk Lapp hund

Etter at min søte lille hund Sissi * Shih Tzu* ble påkjørt i 2008 etter 10mnd eierskap så har eg drømt å skaffe meg hund igjen. Slik situasjonen er nå så kan jeg bare hoppe i havet, men det er lovt å drømme <3

I mange år har jeg villet å ha en liten, søt pomeranian , men etter å hatt lest og blitt forelset i denne miniatyr rasen så fant jeg ut av at jeg ble helt betatt av finsk lapp hund rasen ved første øyenblikk. Som folk vil beskrive rasen er det en blanding av Alaska husky og pomeranian! Størelsen er helt perfekt, ikke for stor og ikke for liten, bjeffer lite, familie vennlig, søt, lang håret, og helt umoståelig <3  ( Er egentlig beregnet for jakt).


@Google4

Hvorfor jeg vil begynne på Allêvo diett

Jeg har bestemt meg for å begynne på Allevo dietten når jeg kommer hjem fra sjøen, Torsdag den 9Januar 14 starter jeg mitt nye liv!.

Etter at jeg har lest en del på forum og diskutert dette med meg selv, etter mye vurdering så har motivasjonen min kommet og jeg skal gå 100% inn for dette. Jeg vet at det er mye diskusjon runt om dette temaet på internett og mange er uening at folk skal gjøre det for å pine seg selv for å ta av noen kg på kroppen.

Jeg har ALLTID sitt på meg selv som overvektig. i 2006 var eg ung jente på 10år og veide 70kg og var 164cm, jeg såg meg selv i speilet en dag og forstod at slik vil jeg aldri se ut igjen. ( Lav og kraftig). ( jeg har bildet, men det er hjemt LANGT under albumen) Heldigvis i den perioden så var jeg under utviklig og jeg var mye i aktivitet. I løpet av årene til jeg ble 15år hadde jeg tatt av 10kg og hadde vokst noen cm til. Selv om bildet i hodet mitt satt inni meg at jeg var overvektig.

Ja, jeg trodde at jeg var litt overvektig på dette bildet selv om jeg veide 61 kg & 168 cm høy ( Oktober 2010)

(Jeg ser tilbake på det nå i dag så ser jeg at jeg var tynn og normal.)


Jeg ser meg selv som sporty jente på dette bildet. 64kg

Etter som tiden gikk klarte jeg å holde vekten til jeg var 17 1/2år ( 2012). Det hele startet med at jeg sluttet på drill og var på min siste konkuranse for CheerDance Hipohop. Jeg hadde fått meg type som matet meg med fast food fordi vi ikke ville lage normal mat selv. Det var lite aktivitet i bildet fordi han hadde bil og det endte med at jeg la på meg gradvis, 10kg på 6mnd, jeg la ikke så mye merke til det uten om at de normale favoritt klærne ikke passet lenger, jeg var sjelden på vekta og kameraet låg i skuffen.

Jeg holdt meg stabil på 74kg helt til sommeren 2013.  Med mye stress og frem og tilbake med forsjellige ting så gikk kiloene oppover. Så nå i januar 2014 står vekta på 84kg. En slik ung jente som meg som er 170cm høy er ikke det helt sunt. BMI= Overvektig. Jeg ser meg selv i speilet og ser det selv. Så nå er det et nytt år og nye muligheter. Jeg skal starte et nytt liv!


Nyeste offentlige bilde av meg (& lillebroren min,5år) Slik jeg ser ut i dag. Julen 2013

Det som irriterer meg mest er mage, armer & lår. Jeg liker/likte å gå i bikini om sommeren, og nå vil jeg bare bure meg selv inne vist jegi kke gjør noe med det!

Nå på torsdag den 9januar 14 skal jeg starte med Allevo kick start program og håper inderlig med meg selv at jeg klarer å holde ut, selv om jeg aldri har vært på diett før.

 

Dette programmet skal jeg følge:

Meny for en VLCD Kick Start (550-660 kcal per dag)

 0600                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

0700 Frokost                 Allévo VLCD Strawberry / Blueberry Smoothie

1000                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

1100 lunsj                     Allévo VLCD Brokkoli / Basilikumsuppe

1400 Mellommåltid       Allévo VLCD Chocolate Shake

1600                             2 kapsler Allevo Weigh Loss med et stort glass vann

1700 Middag                  Allévo VLCD potet / purre suppe

2100 Kvelds                   Allévo VLCD Banana / Raspberry Shake

(Er du mann legger du inn en pose ekstra i løpet av dagen.)

Weight Loss tabelettene er selvsagt frivillig, men kan være et hjelpemiddel til større metthetsfølelse!

 

Etter Kick start fasen skal jeg fortsette på treningsprogrammet mitt som går ut på styrke, 1,2kg rokkering, gå mer turer, jogging på tredemølle, & yoga. ( Jeg går ikke på treningstudio, men har det meste av utstyr når jeg er ute på sjøen på arbeid. Når jeg er hjemme går det i manualer, turer og wii ( styrke & yoga).   Itilegg til jeg starter på gradvis på vanlig mat, da følger jeg dette programmet:

 

Dag 1-3: Middag + 4 Kick Start

0600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

0700 Frokost: Allévo Kick start

1000: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1100 Lunsj: Allévo Kick Start

1400 mellommåltid: Allévo Kick Start

1600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1700: Middag: 100-125 gr. magert kjøtt eller fisk med kokte grønnsaker.

2100 kvelds Allévo Kick start

 

Dag 4-7: Frokost og middag + 3 Kick Start

0600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

0700 Frokost:
Alt 1: To knekkebrød med mager ost, skinke og paprika.  

Alt 2: 0,75 dl havregryn kokt i 2 dl skummet melk melk, et halvt eple og 3 halve valnøtter blandes inn i grøten (man venner seg fort til at det ikke er så søtt).

1000: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1100 Lunsj: Allévo Kick Start

1400 mellommåltid: Allévo Kick Start

1600: 2 kapsler Weight Loss og rikelig med vann

1700 Middag:
125-150 gr. magert kjøtt eller fisk med kokte grønnsaker og 1 mellomstor potet, 50 gr. fullkornris eller 50 gr. pasta (etter tallerkenmodellen)

2100 kvelds Allévo Kick start

@http://www.allevo.no/Allevometoden/Kick-Start-fasen/

 

Det kommer en logg etter hvert som jeg har begynnt på dietten.

 


hits